Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Stockholms stad om varför man nu går vidare med byggandet av den nya gång- och cykelbron. Foto: Sandra Johnsson/SVT

Efter Slussenbråket: Byggstart för nya gång- och cykelbron

Uppdaterad
Publicerad

Trots att SL hotat med att stoppa tunnelbanetrafiken väljer staden nu att inleda arbetet med den nya gång- och cykelbron mellan Slussen och Gamla stan. I fyra dagar kommer tunnelbanan att stängas av, meddelar SL.

Under en presskonferens på onsdagen kom beskedet från Stockholms stad att de kommer att börja provpåla för den nya gång- och cykelbron den 22 september. Arbetet kommer att pågå i fyra dagar.

– Vid minsta tecken på att det påverkar tunnelbanebron avbryter vi, säger Anders Österberg (S), ordförande i exploateringsnämnden.

Konflikt mellan staden och regionen

Den nya cykel- och gångbron mellan Slussen och Gamla stan har försenats på grund av en infekterad konflikt mellan Region Stockholm, som SL är en del av, och Stockholms stad. I förra veckan hotade SL med att stoppa tunnelbanetrafiken mellan Gamla stan och Slussen, om staden inte lyssnar på deras synpunkter gällande säkerhetsrisker.

Arbetet med gång- och cykelbron skulle ha startat den 31 juli. Den uppskjutna byggstarten kostar ungefär en miljon kronor om dagen, har Stockholms stad tidigare sagt.

Stockholms stad har meddelat SL om beslutet att arbetet med bron inleds på försök. Under onsdagskvällen meddelar SL i ett pressmeddelande att tunnelbanan stängs av under de fyra dagar som pålningsarbetet pågår. Vilka linjer och stationer som berörs kan SL i nuläget inte svara på.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.