Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Två dagar i rad har det varit skjutningar i Botkyrka och nu vill polisen se ett bättre samarbete, berättar Andrea Hamnes, biträdande polisområdeschef, för SVT Nyheter. Foto: Kovan Alshawish/SVT

Botkyrkapolisen: ”Vi har nätverksproblematik i området”

Uppdaterad
Publicerad

Två skjutningar i Botkyrka på två dagar och igår avled en ung person efter en skottlossning. Grannar berättade för SVT Nyheter Stockholm att de hade svårt att sova under natten på grund av rädsla och chock.

– Lokalpolisområde Botkyrka är ett särskilt prioriterat område och vi har nätverksproblematik här, säger Andrea Hamnes, som är biträdande polisområdeschef i Botkyrka.

Grannar kunde inte sova

Under onsdagskvällen blev en ung person i 25 årsåldern skjuten till döds. 

Enligt grannar avled mannen framför anhöriga och många av dem berättar att de inte kunde sova under natten på grund av chocktillstånd. När SVT är på plats berättar grannar att de varken har fått hjälp från polisen eller kommunen.

Hör Andrea Hamnes, biträdande polisområdeschef i Botkyrka, om skjutningarna i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.