Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Kristina Hunter Nilsson på Voi säger att de håller på med flera åtgärder för att förbättra säkerheten deras användare. Men de som åker har också ett ansvar, säger hon. Foto: SVT

Fylletest ska stoppa olyckor på sparkcyklar

Uppdaterad
Publicerad

Säkerheten för användarna är av yttersta vikt, säger man på sparkcykelföretaget Voi, efter rapporteringen om skador på sparkcykelåkare. De jobbar med flera olika insatser för att höja säkerheten, bland annat ett test för att se om föraren är nykter.
Men varje förare måste också ta sitt ansvar och följa trafikreglerna, säger Kristina Hunter Nilsson, kommunikationschef på Voi.

Det svenska företaget Voi var först i Stockholm med att hyra ut elsparkcyklar. De och är också det största företaget i staden.

Kommunikationschefen Kristina Hunter Nilsson på Voi säger att det är viktigt att sätta in rapporteringen om olyckor i ett större sammanhang, och menar att de inte är farligare än cyklar.

Hör mer i videon ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Elsparkcyklar i Stockholm

Mer i ämnet