19-åriga Emma Rhenström var en av dem som var med ombord på studentkryssningen. Foto: Privat/TT

Emma, 19: ”Det är så jävla sjukt”

Uppdaterad
Publicerad

Emma Rehnström var en av de som var ombord på färjan där den misstänkta våldtäkten ska ha skett. – Man blir riktigt förbannad.

19-åriga Emma Rehnström har precis satt sig i bussen med sina kompisar på väg hem till Alfta i Hälsingland när hon får en skärmdump om nyheten att en person gripits misstänkt för våldtäkt. En förmodad våldtäkt som ska ha skett ombord på den färja som Emma och hennes kompisar precis lämnat efter 24 timmars studentkryssning.

– Jag visste ingenting. Jag fick veta det nu när vi klivit på bussen hem efter att en kompis skickade en bild och visade nyheten. Det är så jävla sjukt, säger hon till SVT Nyheter.

Misstänkt våldtäkt på studentkryssning

”Vi lovade varandra att hålla ihop”

Emma Rehnström berättar att hon och kompisarna innan de åkte snackade ihop sig om vikten av att hålla ihop under hela kryssningen, speciellt med tanke på det som hände för några veckor sedan på en annan studentkryssning.

– Vi sa innan vi åkte att vi skulle hålla oss till varandra. Vi är ett gäng från Alfta som lovade att hålla ihop. Sen var det några killar med från orten som också skulle typ skydda oss, säger hon.

Men ska det behövas på en studentkryssning?

– Nej, det låter kanske helt sjukt men man blir ju lite orolig med tanke på tidigare våldtäkter, säger hon och fortsätter:

– Exempelvis så var vi alltid tre personer när vi skulle gå på toaletten, då tappar man inte bort varandra och det känns säkrare, säger Emma Rehnström.

Många vakter

Även om Emma berättar att de givetvis fanns en viss oro, så kände hon sig trygg på den här kryssningen.

– Det var väldigt lugnt på dansgolven och båten. Jag såg inget och blev inte heller utsatt för något, men det finns säkert ett mörkertal.

Vad gjorde att du kände dig trygg?

– Det var väldigt många vakter och dessutom hade jag ju mina kompisar och vi höll i hop, säger hon.

Härifrån kom studenterna på kryssningen

Arboga

Bollnäs

Bräcke

Gnesta

Hallsberg

Hudiksvall

Järfälla

Kramfors

Köping

Ljusdal

Märsta

Stockholm

Sundsvall

Sveg

Söderhamn

Södertälje

Timrå

Vilhelmina

Visby

Örebro

Östersund

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt våldtäkt på studentkryssning

Mer i ämnet