Foto: SVT

En anhållen för våldtäkt i Bromma

Uppdaterad
Publicerad

En man har anhållits efter den misstänkta överfallsvåldtäkten mot en kvinna i Bromma på långfredagen, uppger Åklagarmyndigheten.

– Mannen anhölls vid 17-tiden, säger Karin Rosander vid Åklagarmyndigheten.

Mannen är på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt, alltså den högre misstankegraden.

– Jag känner inte till omständigheterna kring själva gripandet men mannen anhölls vid 17-tiden, säger Karin Rosander vid Åklagarmyndigheten.

Vad händer nu?

– Nu ska mannen förhöras och vi kommer att genomföra ytterligare utredningsåtgärder och vi kommer eventuellt att hålla i ytterligare förhör.

Överfölls på väg hem från jobbet

Det var när en kvinna var på väg från sitt arbete som en man gick till attack vid Ulvsunda industriområde. Hon pratade i telefon med en person som sedan larmade polisen under tiden som överfallet pågick.

I nuläget vill åklagaren inte gå in på mannens ålder eller var han är hemmahörande. Åklagaren har nu fram till fredag klockan 12 på sig att besluta om den misstänkte mannen ska begäras häktad.

Vad ledde fram till gripandet?

– Jag vill inte gå in på det nu, säger Karin Rosander.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.