Trappuppgången där den misstänkta våldtäkten skedde. Foto: Ur Polisens förundersökning / Montage

En av de misstänkta: ”Jag filmade för att visa att det var frivilligt”

Uppdaterad
Publicerad

Fem män är misstänkta för en grov våldtäkt i Fittja, i augusti förra året. Samtliga av männen nekar till anklagelserna.
– Ingen våldtog henne, det var oralsex och inget mer. Det var frivilligt, säger en av de misstänkta till SVT Nyheter Stockholm.

I augusti förra året polisanmälde en kvinna i 30-årsåldern att hon våldtagits av flera män i Fittja. Den grova våldtäkten har väckt starka känslor hos en av de misstänkta som filmade delar av händelsen. Den 23-årige mannen är på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till grov våldtäkt.

– Jag filmade för att visa att det var frivilligt. Hon hade inga pengar för att köpa kokain och sa att hon kunde ge oralsex som betalning. Då gick några av killarna med på det, säger 23-åringen.

Han berättar att hans mobil har försvunnit och att han därför inte kommer åt filmen från den aktuella kvällen.

”Skadorna något utöver det ordinarie”

Samtidigt visar läkarundersökningen av kvinnan att hon hade skador på stora delar av kroppen. Läkaren som undersökte kvinnan säger i förhör att hon träffar många utsatta kvinnor men att de här skadorna ”var något utöver det ordinarie”.

Läkaren säger att dokumentationen från undersökningen tog längre tid än vanligt då det var så mycket skador, och hon skickade även kvinnan vidare för röntgen och specialistundersökning av skallen då läkaren var orolig för skallskador och inre blödning.

”Ville ha knark”

När SVT Nyheter Stockholm träffar 23-åringen är han mycket upprörd över att medierna enligt honom målar upp en felaktig bild av händelsen. Han menar att kvinnans historia inte håller.

– Jag blir jävligt förbannad på att media kommer hit. Bara för att vi kommer från den här förorten Fittja. Hon ville ha knark, kokain, hon fick det och sen spårade ur. Hon gick härifrån och fick någon psykos och anmälde, det är så det har gått till, tillägger han.

Inte frivilligt

Kvinnans målsägandebiträde är tydlig med att männen gav sig på kvinnan i trapphuset och att det inte var frivilligt.

– Hon har en helt annan berättelse än vad killarna har för inställning. Hon har varit utsatt för en gruppvåldtäkt, de vill säga flera personer har oralt, analt och vaginalt våldtagit henne och tillfogat henne skador, säger Elisabeth Massi Fritz.

Här kan du läsa kvinnans version av vad som hände.

Fem personer är åtalade för inblandning i våldtäkten, men fler kan komma att ställas inför rätta, då ytterligare 37 prover från brottsplatsen väntar på att analyseras:

  • 24-åring, häktad på sannolika skäl misstänkt för grov våldtäkt.
  • 19-åring, häktad på sannolika skäl misstänkt för grov våldtäkt.
  • 21-åring, häktad på sannolika skäl misstänkt för grov våldtäkt.
  • 29-åring, misstänkt för medhjälp till grov våldtäkt. En av männen som filmade våldtäkten, enligt åklagaren. Mannen avtjänar ett annat fängelsestraff, där han dömts för grovt narkotikabrott och rattfylleri till tre år och sex månaders fängelse.
  • 23-åring, medhjälp till grov våldtäkt. Enligt åklagaren ska mannen har filmat delar av våldtäkten. Under inspelningen ska han ha skrattat när övergreppet pågick.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Gruppvåldtäkt i Fittja

Mer i ämnet