Trappuppgången där den misstänkta våldtäkten skedde. Foto: Ur polisens förundersökningsprotokoll

Kvinnan: ”Tre män våldtog mig samtidigt”

Uppdaterad
Publicerad

Fem män från södra Stockholm misstänks för en grov våldtäkt i Fittja förra året. Nu pågår rättegången i Södertörns tingsrätt.
– De våldtog mig i flera timmar, berättade kvinnan i ett polisförhör.

En sommardag i augusti förra året besökte en kvinna Fittja centrum för att köpa droger. Där fick hon kontakt med en man som hon följde med till ett bostadshus. När kvinnan kom till platsen stod ett flertal män i en port och väntade. Hon berättar i polisförhör att männen slet av henne kläderna och började slå henne samtidigt som hon våldtogs i ett trapphus.

Sju till åtta män ska ha överfallit henne och två av männen ska ha filmat delar av våldtäkten. Hon berättar att hon förlorade medvetandet när de slog och bankade hennes huvud i väggen, stentrappan och golvet. När hon vaknade upp pågick våldtäkten och flera män turades om.

Våldtäkten pågick i nästan fyra timmar

Hon fortsätter berätta i förhör, att de tog henne till andra våningen, där andra män stod och väntade på att våldta henne. Övergreppet ska pågått i nästan fyra timmar. Männen ska ha torkat av sig på hennes kläder efter våldtäkten.

Enligt kvinnan ska ett vittne ha gått förbi och sett delar av händelsen. Hon ska skrikit för att få mannens uppmärksamhet. Men mannen ska ha fortsatt titta bort.

”Han gick förbi, hälsade på männen och slängde sina sopor, sedan gick han tillbaka till sin lägenhet och låste om sig”, berättade kvinnan i polisförhör.

Fick ingen hjälp

Efter våldtäkten tog kvinnan på sig sina kläder och ringde på hos mannen som ska ha sett händelsen. Han hjälpte henne att ta sig ut ur huset. Sedan sprang hon mot Fittja centrum, men ingen hjälpte henne, berättar kvinnan i polisförhör.

Till slut åkte hon till Sergels torg, på plattan, där hon gick fram till en polispatrull och berättade om händelsen. Bilder från förundersökningen visar många synliga blåmärken och skador på hennes kropp. Bland den tekniska bevisningen mot männen finns även DNA-spår från sperma.

”Lärt sig se och höra så lite som möjligt”

Mannen som enligt kvinnan ska ha sett våldtäkten berättar i polisförhör att man lärt sig att höra och se så lite så möjligt och att man ska sköta sitt. Polisen i Fittja bekräftar bilden av att boende i området är rädda att prata med polisen och att många av de boende är rädda för de kriminella grupperingarna i området.

Fem män misstänks nu för grov våldtäkt. Samtliga av männen nekar till anklagelserna. På tisdag nästa vecka avslutas rättegången.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Gruppvåldtäkt i Fittja

Mer i ämnet