Tenstabor har nu möjlighet att testa sig för covid-19 utan att boka tid. Foto: Kovan Alshawish/SVT

Provtagningsbuss ska få fler att testa sig i Järvaområdet

Uppdaterad
Publicerad

Provtagningen för covid-19 har varit bristfällig i Järvaområdet. En mobil provtagningsbuss har därför startats upp i Tensta och Husby. Där kan man bli provtagen för pågående infektion utan att man behöver boka tid. Det enda som behövs är legitimation.

Andelen som testar sig skiljer sig mycket mellan olika området i Stockholm. I Järvaområdet har andelen varit betydligt lägre jämfört med andra delar. Nu försöker Region Stockholm med ett nytt grepp i form av en mobil drop-in-mottagningen. Syftet är att göra det så enkelt som möjligt att bli provtagen, speciellt för de som saknar möjligheter att själv boka tid, skriver Region Stockholm i ett pressmeddelande.

Under våren ska det bli fler mobila provtagningsenheter i länet.

Corona i Stockholm

– Den här är ett pilotprojekt och vi hoppas att vi ska få förtroende att ställa flera bussar runt Stockholm, säger Christina Erkers, regionchef på Samtrans.

Hör Christina Erkers, regionchef på Samtrans, om den mobila provtagningsenheten.

Här står bussen

Tensta: måndag, onsdag och fredag

Husby: tisdag och torsdag

Tid: 8.00-16.00

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Stockholm

Mer i ämnet