En person anhållen för mordet i Sundbyberg

Uppdaterad
Publicerad

En man har anhållits misstänkt för att vara inblandad i dödsskjutningen av en 25-årig man i en bil i söndags.

– Han ska nu förhöras för att se om misstankegraden kan stärkas eller inte, säger Lars Byström vid polisen.

En person har anhållits misstänkt för medhjälp till mordet på en 25-årig man i Sundbyberg i söndags. När 25-åringen var på väg till Karolinska sjukhuset efter att ha skottskadats i Sundbyberg, prejades han av vägen och blev sedan skjuten i huvudet, uppger Aftonbladet. Mannens liv gick inte att rädda och han avled senare på sjukhuset.

På tisdagseftermiddagen anhölls alltså en person som misstänks vara inblandad i mordet.

– Vi kan bekräfta att en person anhölls vid 13-tiden idag. Den anhållne är just nu misstänkt för medhjälp till mord. Han ska nu förhöras för att se om misstankegraden kan stärkas eller inte, säger Lars Byström, presstalesperson vid Stockholmspolisen till SVT Nyheter Stockholm.

Även teknisk bevisning kommer att användas för att försöka utreda vad som skett.

Koppling till skjutning i Fagersjö

Polisen vill inte uppge vilken ålder den anhållne mannen har och inte heller om han och offret kände varandra.

Men som SVT Nyheter Stockholm tidigare berättat kan mordet ha koppling till lördagens skjutning i Fagersjö, där en man i 25-årsåldern sökte skydd på en pizzeria efter att ha skottskadats i ryggen.

Däremot är det för tidigt att säga om helgens händelser har kopplingar till decemberskjutningarna i Rinkeby, Tensta och Husby.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.