Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör åklagaren om misstankarna mot 18-åringen och varför han häktas. Foto: SVT

18-åring häktas misstänkt för mordet på Mikael i Skärholmen

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen häktades en 18-årig man på sannolika skäl misstänkt för mordet på Mikael i Skärholmen. Bara dagar efter mordet häktades han misstänkt för ett mordförsök i Vårberg centrum i december.

Mannen som häktas är misstänkt på sannolika skäl, vilket är den högre misstankegraden. Han häktas också misstänkt för grovt vapenbrott. Vid tiden för mordet i Skärholmen var han 17 år.

– Min klient förnekar brott, säger 18-åringens försvarsadvokat Harri Keränen.

39-årige Mikael sköts till döds i Skärholmen

18-åringen är den enda som är misstänkt för mordet i nuläget. Två personer är sedan tidigare häktade misstänkta för grovt skyddande av brottsling, det vill säga att de hjälpt till att gömma den misstänkte mördaren. Två andra personer är misstänkta för inblandning men är inte frihetsberövade.

Åklagaren säger till SVT att man inte hittat det misstänkta mordvapnet ännu. I övrigt vill åklagaren inte ge några detaljer kring utredningen men säger att 18-åringen har koppling till ett kriminellt nätverk.

– Vi jobbar förutsättningslöst och förhoppningsvis får vi reda på vad som hände, säger statsåklagare Ove Jäverfelt.

Häktades för annat brott – dagar efter mordet i Skärholmen

18-åringen sitter redan häktad misstänkt för ett mordförsök i Vårberg i slutet av december. Enligt åklagaren i det ärendet rör det sig om en uppgörelse med kopplingar till de kriminella grupperingarna i området. Den unga personen som blev skjuten skadades allvarligt men är nu återställd.

Den nu mordmisstänkta 18-åringen greps för mordförsöket i Vårberg endast fyra dagar efter dödsskjutningen av 39-årige Mikael i Skärholmen.

Sköts på väg till simhallen – framför sin son

39-årige Mikael sköts till döds kvällen den 10 april, efter att ha hamnat i konflikt med en grupp unga män. Han var på väg till simhallen med sin 12-åriga son, som bevittnade dödsskjutningen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon får du en sammanfattning av vad som hänt – på 60 sekunder. Foto: Privat/TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

39-årige Mikael sköts till döds i Skärholmen

Mer i ämnet