• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Arvidsjaur, Norrbottens län. Det brinner kraftigt i en butik i centrala Arvidsjaur, med rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Norrbotten.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon får du en sammanfattning av dödskjutningen av 39-årige Mikael i Skärholmen – på 60 sekunder. Foto: Privat/TT

60 sekunder: Dödsskjutningen på 39-årige Mikael i Skärholmen

Uppdaterad
Publicerad

Mikael var på väg till simhallen i Skärholmen med sin tolvåriga son en onsdagseftermiddag i början av april. I en gångtunnel ska han ha konfronterat ett ungdomsgäng. Det slutade med att Mikael sköts till döds.

När Mikael skjuts ihjäl den 10 april blir många chockade och mordet har beskrivits som fasansfullt och hänsynslöst. Flera grannar, anhöriga, och politiker har sedan dess samlats i Skärholmen för att visa sin sorg och frustration över våldsutvecklingen.

Dödsskjutningen är en i raden som skakat Sverige de senaste åren och den tredje som inträffat i Skärholmen de senaste veckorna. I början av mars sköts en man i 20-årsåldern ihjäl med flera skott och den 13 mars hittades en man skottskadad i närheten av Skärholmen centrum.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

39-årige Mikael sköts till döds i Skärholmen

Mer i ämnet