Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vi kan fortsätta lyfta de här berättelserna”, säger Alexander Zadruzny, initiativtagare nätverket Kollektiv Sorg, som engagerar sig i frågor som rör gatuvåldet. Foto: SVT

Tyst minut i Skärholmen för att hedra Mikael

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagseftermiddagen hålls en minnesstund för att hedra Mikael, 39, som i sköts ihjäl i Skärholmen.

Ett stort antal personer samlades vid platsen för att delta i en tyst minut.

– Man känner av sorgen och ilskan men också samhörigheten, säger Lisa Farhan som har växt upp i området.

Det är mycket folk på plats vid gångtunneln där mordet skedde och där minnesstunden inleddes klockan ett på lördagen. Vid platsen har många lämnat blommor och tänt gravljus.

Minnesstunden genomförs på initiativ av Mikaels familj.

39-årige Mikael sköts till döds i Skärholmen

Mer orolig än rädd

Lisa Farhan var en av minnesstundens många deltagare.

– Jag är uppväxt här i närområdet och jag har en lillebror i samma ålder som pojken. Jag skulle inte säga att jag är mer rädd utan mer orolig över hur mycket mer vi ska behöva ta.

Även hennes kusin Tasin Biswas är på plats som berättar att han har träffat flera som är på minnesstunden trots att de inte bor i området, vilket han tycker har varit fint att se.

– Det är verkligen tragisk det som hänt, och man märker verkligen att vi måste stå enade, säger han.

Viktigt att säga ifrån

Alexander Zadruzny är vice ordförande för Kollektiv Sorg, ett nätverk som engagerar sig i frågor som rör gatuvåldet, men berättar att han själv bor i området.

– Otroligt sorgligt är det. Det är viktigt att vi är här och säger ifrån som samhälle och medmänniskor att det här inte får fortsätta ske. Att vi på något sätt sluter upp och tar efter det mod och civilkuraget som Mikael visade.

Det var i onsdags kväll som Mikael sköts till döds vid en gångtunnel efter att ha konfronterat ett ungdomsgäng. Han var på väg till simhallen tillsammans med sin 12-årige son när han dödades.

Ännu har ingen person gripits.

Många samlades under lördagen vid den gångtunnel i Skärholmen där 39-årige pappan Mikael sköts ihjäl. Foto: Daniel Diaz/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

39-årige Mikael sköts till döds i Skärholmen

Mer i ämnet