På lördagskvällen fick polisen in ett larm om ett bråk i Rimbo i Norrtälje. När de kom till platsen upptäckte de en död person. Foto: Brottsplats Sthlm

En person död efter bråk i Rimbo – tre personer greps

Uppdaterad
Publicerad

Tre personer greps efter ett bråk i Rimbo i Norrtälje kommun. De tre hade angripits av en aggressiv och hotfull man som de höll kvar i väntan på polisen. Men när patrullen kom till platsen var mannen livlös.

Det var under lördagskvällen som polisen kallades i ett hus i Rimbo. Tre personer boende i huset ville ha hjälp mot en aggressiv man som hotat dem.

Men när polisen kom fram så var den kvarhållne mannen alltså livlös.

– Vi startade hjärt-lung-räddning och försökte få liv i honom, men ambulanspersonal på plats kunde till slut konstatera att han var död, säger Mats Eriksson, presstalesperson hos Stockholmspolisen.

De tre personerna som hållit kvar mannen greps av polisen och fördes till polisstationen för förhör. De släpptes senare, men de är fortfarande misstänkta för vållande till annans dö.

Polisen har förhört vittnen på plats, men det är ännu oklart vad som föranlett bråket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.