Det var under onsdagskvällen den 28 december som polisen larmades till Farsta efter en kraftig detonation. Foto: TT

En person häktad misstänkt för explosion i Farsta

Uppdaterad
Publicerad

Den man som under måndagen greps misstänkt för en sprängning i Farsta förra veckan har nu häktats.

– Han blev häktad på sannolika skäl misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse, säger åklagare Daniel Jonsson.

Det var under onsdagskvällen förra veckan som polisen larmades till Farsta efter larm om en hög smäll. Bombskyddet kunde då konstatera att en detonation skett vid en entré till ett flerfamiljshus.

Polisen meddelade under tisdagen att en man anhållits misstänkt för brottet och nu bekräftar åklagaren Daniel Jonsson att mannen häktats.

Våldsvågen i Stockholm

– Jag begärde en person häktad för sprängingen som ägde rum i Farsta och han blev häktad på sannolika skäl misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse, säger han.

Misstänkt släppt på fri fot

Samtidigt meddelar Daniel Jonsson att den man som suttit anhållen misstänkt för måndagens sprängdåd i Bagarmossen släppts på fri fot.

– Jag har hävt anhållandet idag men misstanken kvarstår. Jag bedömde att det inte var motiverat att hålla honom häktad utifrån hur bevisningen ser ut.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Johan Olsson, på lokalpolisen i Vällingby, vill inte spekulera i om det kommer fler våldsbrott efter sprängdådet i Vällingby. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsvågen i Stockholm

Mer i ämnet