Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Ja, det senaste dygnet har vi haft tre väldigt allvarliga händelser, konstaterar Henrik Nilsson, tillförordnad lokalpolisområdeschef i Farsta. Foto: SVT/Blåljusbilder

Farstapolisen efter våldsdåden: ”Tre väldigt allvarliga händelser”

Uppdaterad
Publicerad

Skottlossningar och en detonation i bostadområden och mot lägenheter i södra Stockholm.

– Ja, det senaste dygnet har vi haft tre väldigt allvarliga händelser, konstaterar Henrik Nilsson, tillförordnad lokalpolisområdeschef i Farsta.

Fem våldsdåd har drabbat Stockholm i jul- och mellandagarna, varav tre bara under onsdagen. I stadsdelen Gubbängen inträffade två skjutningar på samma gata.

– Den första skjutningen var mot en fasad och fönsterrutor, där man har skjutit in i fastigheten. Sen skedde en ny skjutning på samma gata i ganska nära anslutning till den första platsen där man sköt mot en ytterdörr inne i själva porten, säger Henrik Nilsson, tillförordnad lokalpolisområdeschef.

I samband med den senare skottlossningen, som ägde rum runt klockan 23.25 på kvällen, grep polisen två personer i direkt anslutning till brottsplatsen. En 15-åring har anhållits och en 14-åring försatts på fri fot, enligt uppgift till SVT.

Inte ens tio minuter senare larmades polisen om en hög explosion i Farsta, ett par kilometer söderut.

– Det var en detonation vid en portuppgång i ett flerbostadshus, har Per Fahlström, presstalesperson på polisen, sagt till SVT.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se klipp från platsen för dådet – ett automatvapen hittades cirka 70 meter från lägenheten som besköts. Foto: Blåljusbilder

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.