En skottskadad person hittades i en bil vid en bensinstation vid Kungens kurva, i södra Stockholm. Foto: Marco Blomberg/STHLMNEWS

En person häktad misstänkt för skjutningen i Kungens kurva

Uppdaterad
Publicerad

Den man som anhölls sent i lördags kväll, på sannolika skäl misstänkt för mord och försök till mord vid en skottlossning i Kungens kurva i södra Stockholm i lördags, har nu häktats av Södertörns tingsrätt.

Det var under lördagen som en bil besköts vid en bensinstation vid Kungens kurva. I bilen satt tre personer. En man avled på sjukhus och en kvinna fick allvarliga skador. Den tredje person som befann sig i bilen klarade sig utan fysiska skador.

Enligt åklagaren ska den nu häktade mannen som misstänks för dödsskjutningen ingå i ett kriminellt nätverk som skulle hämnas.

-Tingsrätten har funnit att det finns sannolika skäl för brottsmisstankarna, säger Sofia Rosén, rådman vid Södertörns tingsrätt.

Uppgörelse

Åklagarens och polisens bedömning är att brottet är en del av en uppgörelse mellan två kriminella nätverk. En av de två männen som blev beskjutna ingår i ett kriminellt gäng, och den andra mannen är knuten till nätverket, medan kvinnan är närstående till en av männen.

Den misstänkte gärningsmannen är inte dömd för någon grövre brottslighet tidigare men bedöms också vara en del av ett gäng. Han nekar till brott.

– Det är svårt att uttala sig om motivet i det här skedet. Det är möjligt att avsikten var att träffa den personen som inte blev skadad. Det är en bedömning som har gjorts utifrån vilka de inblandade personerna är, säger kammaråklagare Johanna Rejdemo Storbjörk vid Södertörns åklagarkammare.

Kan leda till hämnd

Johanna Rejdemo Storbjörk befarar att mordet kan leda till hämndaktioner.

– Det går aldrig att utesluta när det handlar om den här typen av våld.

Åtal ska väckas senast den 18 februari.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.