Polisen undersöker området efter att en man blivit skjuten i Rissne. Foto: Janne Åkesson/Swepix

Skjutvapen hittat vid mordplatsen i Rissne

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har hittat ett skjutvapen i anslutning till mordplatsen på Rissne torg, där en man sköts ihjäl i natt. Enligt uppgifter till SVT Nyheter Stockholm sköts mannen med ett flertal skott. Ingen person är ännu gripen.

Det var strax efter midnatt som polisen larmades till Rissne i Sundbyberg efter att boende i området ringt in om skottlossning. Där hittades en person skjuten på marken utomhus.

Mannen, 33 år gammal, fördes till sjukhus men hans liv gick inte att rädda.

– I anslutning till mordplatsen har vi hittat ett vapen som har tagits i beslag. Det utreds nu om det kan ha kopplingar till skjutningen, säger Christoffer Wedelin, chef på polisens regionala utredningssektion.

”Blixt från klar himmel”

Enligt uppgifter till SVT misstänker polisen att mordet är en uppgörelse i kriminella kretsar men i nuläget tror man inte att mordet har med de senaste dödsskjutningarna i Järvaområdet att göra.

– Det är för tidigt att säga något om kopplingarna, men just nu utreder vi ärendet som ett självständigt ärende, sedan får utredningen visa om det finns kopplingar, säger Christoffer Wedelin, som inte vill kommentera om det funnits någon hotbild mot den skjutne mannen.

Martin Hultberg Tarantino är gruppchef i det lokalpolisområde där Rissne ingår. Han är överraskad över det misstänkta mordet eftersom det varit lugnt i Rissne det senaste halvåret.

– Det är lite som en blixt från klar himmel, säger han till TT.

Intensiv jakt på gärningsmän

Efter mordet sågs en bil lämna platsen och under natten har polisen letat efter bilen men utan resultat.

– Under natten har vi bedrivit en intensiv jakt efter gärningsmän. Vi har hämtat personer till förhör, men ingen är gripen. Det kan mycket väl bli aktuellt med fler hämtningar till förhör under de kommande dagarna, säger Christoffer Wedelin.

Händelsen rubriceras som mord. Ingen har gripits för skjutningen och polisen har ingen misstänkt.

Strax efter klockan 11 hävdes avspärrningarna på torget efter att teknikerna avslutat sitt jobb.

– Ärendet kommer att utredas av grova brott, sedan kommer det att vidtas en del trygghetsskapande åtgärder i området, säger Jens Mårtensson, vakthavande befäl vid polisregion Stockholm, till TT.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.