Enskedespelet räddat – för den här gången

Uppdaterad
Publicerad

Enskedespelet får tillstånd att vara i Margaretaparken under den period man har begärt. Men nästa gång begränsas tiden.

Enskedespelet har satt upp teaterföreställningar i Margaretaparken i Enskede under trettio år. Årets föreställning hotades av att Stockholms stads trafikkontor inte ville ge tillstånd för hela den period Enskedespelet anser sig behöva för att förbereda sig.

Anledningen var att uppsättningarna skadar parken. Men nu har trafikkontoret givit med sig för denna gång, under förutsättning att Enskedespelet städar ordentligt efter sig.

– Det ska ske bättre skötsel och kontroll, och ske en besiktning innan återlämnandet, säger Louise Bill, som är chef för trafikkontorets tillståndsavdelning.

Tillfällig respit

Men det här är en tillfällig respit. När det är dags för nästa uppsättning om två år ser hon inte möjlighet för Enskedespelen att vara kvar i Margaretaparken.

– Om två år kan vi inte ha så lång tid. Men nu har vi en bra dialog, och nu har de fått ett annat rådrum, säger Louise Bill.

Hos Enskedespelen är glädjen stor.

”Jaaa! Det gick vägen! Trafikkontoret backade och ger oss tillträde till Margaretaparken från 11 april, just som vi önskade”, skriver man på sin Facebooksida.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer