Bråk på läktaren efter söndagens allsvenska fotbollsmatch mellan Djurgårdens IF och Hammarby IF på Tele2 Arena. Foto: Jessica Gow / TT

Entrévärd sexuellt ofredad under Stockholmsderbyt

Uppdaterad
Publicerad

Stockholmsderbyt mellan Djurgården och Hammarby slutade med flera anmälningar. En entrévärd ska ha blivit sexuellt ofredad av tre personer. Under natten greps också två personer, misstänkta för våldsamt upplopp och våld mot polis.

Misshandel, narkotikabrott och våld mot tjänsteman. Söndagens fotbollsderby blev stökig enligt polisen. Bråket började redan innan matchstart då flera personer försökte storma en av en av entréerna till arenan. I samband med det avlägsnades 65 personer.

Bengaliska eldar

Det eldades också med bengaliska eldar, både inne på arenan och utanför.

– Polisen har tillsammans med arrangören hanterat en rad ordningsstörningar såväl före, under som efter match. Det har sammantaget varit stökigt idag och det har drabbat de supportrar som velat gå på ett tryggt och trevligt evenemang, säger Peter Nylind, kommenderingschef för polisens insats på sin hemsida.

En entrévärd har dessutom anmält sexuellt ofredande efter att ha antastats av tre personer.

Storbråk i Gamla stan

Senare under söndagskvällen utbröt ett bråk mellan supportrar från två falanger i Gamla stan, det skriver Expressen. Enligt tidningen ska hundratals personer ha drabbat samman på en uteservering och kastat bord och stolar.

Två personer greps under natten, misstänkta för våldsamt upplopp och våld mot polis, enligt tidningen  Aftonbladet

Tre personer fördes till sjukhus, utan allvarligare skador.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.