Katarina Söderberg, mamma till Eric Torell, är lättad efter beskedet om åtal mot polisen som misstänks för att ha skjutit hennes son. Foto: SVT

Eric Torells mamma om åtalsbeslutet

Uppdaterad
Publicerad

Eric Torells mamma, Katarina Söderberg, tog emot beskedet om att de tre poliser som misstänks för brott i samband med dödsskjutningen av hennes son Erik Torell nu åtalas.

Klockan 10.00 på fredagen kom beskedet att de tre poliserna, som misstänks för brott i samband med dödskjutningen av 20-årige Eric Torell, kommer att åtalas. Två personer åtalas för tjänstefel och en för vållande till annans död, alternativt tjänstefel.

SVT Nyheter Stockholm träffar Eric Torells mamma Katarina Söderberg, efter att hon, tillsammans med sin dotter, samma morgon fått en presentation av åklagaren:

– Han gick igenom en powerpointpresentation i nästan en timme, steg för steg. Men mitt i den här powerpointen bryter vi ihop helt enkelt, och säger till honom: ”Nej, nu får du berätta.” ”Blir det åtal?” ropar min dotter. Och då svarar han ”ja, det blir åtal”, säger Katarina Söderberg.

I videon ovan berättar Katarina Söderberg om sina tankar och känslor kring åtalsbeskedet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Eric Torell

Mer i ämnet