Illustration från första rättegångsdagen. Åklagaren Martin Tidén (till vänster) och en av de åtalade i blå skjorta till höger tillsammans med försvarsadvokater. Den 3 oktober meddelade Stockholms tingsrätt att samtliga poliser frikänns. Foto: Ingela Landström/TT

Eric Torells anhöriga vill överklaga dom

Uppdaterad
Publicerad

Tre poliser som hade åtalats för brott i samband med dödsskjutningen av Eric Torell förra året frikändes i Stockholms tingsrätt den 3 oktober. Nu önskar Eric Torells anhöriga att domen ska överklagas i sin helhet.

– Vi har haft ett möte och en genomgång av domen och kommit fram till att det önskemålet föreligger från målsägandena. Nu får vi avvakta och se hur åklagaren vill göra, sen får vi få ta nya beslut efter det, säger målsägarbiträdet advokat Tomas Nilsson, till TT.

Åklagare Martin Tidén åtalade två av poliserna som var inblandade i skjutningen för vållande till annans död respektive tjänstefel. Han åtalade också en polisinsatschef för tjänstefel, då han enligt åklagaren inte vidtog korrekta åtgärder när han ledde insatsen. Han har ännu inte tagit något beslut om huruvida han ska överklaga tingsrättens friande dom.

Eric Torell

TT: Är det aktuellt för er att driva det vidare på egen hand utan åklagare?

-Det behöver man inte ta ställning till i nuläget, säger Tomas Nilsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Eric Torell

Mer i ämnet