Eric Torells mamma: Vill veta vad som hände Erics sista minuter i livet

Uppdaterad
Publicerad

I dag inleds rättegången om dödsskjutningen av Eric Torell. Hans mamma, Katarina Söderberg, kommer att närvara i rätten – trots att hon vet att det kommer bli tufft.

– Om man tänker på tiden framåt så är det ändå bättre att få veta än att inte veta alls. Vi vill ju veta vad som hände Eric de sista minuterna i hans liv, säger hon.

Anledningen till att Katarina Söderberg bestämt sig för att sitta med under rättegången är för att hon vill få svar på de frågor som jagat henne och familjen sedan hon förlorade sin son.

-  Vi tycker det är så mycket underliga beslut som fattas under hela det här händelseförloppet och där hoppas vi svaren kan komma under rättegången, säger hon i Morgonstudion.

Eric Torell

”Bara för Erics skull jag är här”

Katarina Söderberg säger att hon inte bryr sig om domen i fallet. Det som betyder något är att få reda på hur en utryckning efter ett larm en vanlig augustinatt kunde leda till att en oskyldig 20-åring med autism och Downs syndrom, bärandes ett leksaksvapen, sköts till döds.

– Det skulle betyda en upprättelse för Eric. Jag är här nu, och det är bara för Erics skull jag är här. Det är hans minne som jag vill hedra. Inte allt kan bara ha varit hans fel. 

Hör Katarina Söderberg berätta mer om tankarna inför rättegången i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Eric Torell

Mer i ämnet