Erika Ullberg (S) säger till DN att hon var besviken på valförlusten 2018. Foto: TT

Erika Ullberg (S) lämnar sitt uppdrag i Region Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Oppositionsregionrådet Erika Ullberg (S) lämnar sitt uppdrag som regionråd och gruppledare i regionen, berättar hon för Dagens Nyheter.

Efter två mandatperioder i opposition i landstingshuset väljer Erika Ullberg (S) att lämna sina uppdrag i regionen, skriver DN.

– Jag är otroligt tacksam och glad för de här åren, stolt över vad vi har gjort och känner mig trygg med att lämna över till någon annan efter sommaren, säger Erika Ullberg.

”Varit arbetssamma år”

Ullberg (S) har bland annat varit en stark kritiker till den borgerliga landstingsledningens sätt att uppföra och hantera Nya Karolinska.

– Vi var ju kritiska till den typen av upphandling från början, man borde inte ha ingått den affären. Sen har vi under resans gång försökt göra vad vi kan för att visa vad som behöver göras för att göra avtalet lite mindre dåligt. Vi har kunnat nå samsyn kring att det var fel att låta konsulter få så stort inflytande, jag är glad över det, säger hon och fortsätter:

– Det har varit arbetssamma år, jag har älskar det här uppdraget och verkligen lagt ner väldigt mycket tid och engagemang på det och det hoppas jag har märkts.

Trots att det inte räckte hela vägen är hon stolt över partiets resultat i senaste valet.

– Vi gjorde en bra valrörelse men det räckte ju inte för ett maktskifte och det man har att ta ställning till då är ju om man laddar om och siktar på nästa val och vad jag hoppas och tror kan bli ett maktskifte då. Det känns som rätt tid att ge det här beskedet, säger hon.

Vill sitta kvar i fullmäktige

Till DN säger Erika Ullberg att hon skulle vilja sitta kvar i regionfullmäktige, om det går att kombinera med hennes framtida arbete.

Erika Ullbergs politiska bana

Sedan oktober 2014 gruppledare och oppositionsregionråd i Region Stockholm.

Trafikoppositionslandstingsråd under tiden 2011-2014. Vice ordförande i SL och Waxholmsbolaget.

Fritidspolitiker för Socialdemokraterna i Stockholms läns landsting sedan 2006.

Sitter i SKL:s styrelse sedan 2014 och är ordförande i Mälardalsrådet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.