En elev på prinsessans Estelles skola har testats positivt för coronaviruset. Foto: TT arkivbild

Prinsessan Estelles skola stängs efter coronasmitta

Uppdaterad
Publicerad

Prinsessan Estelles skola stänger på grund av coronasmitta. En elev har testat positivt för viruset, skriver rektorn i ett brev till föräldrarna på skolan.

Skolan, Campus Manilla, hålls stängd under torsdagen medan skolledningen inväntar besked från Smittskydd Stockholm om hur man ska hantera situationen, något som Expressen var först att rapportera. Syftet är att garantera tryggheten för elever och anställda i ett läge där många är oroliga, skriver rektorn i ett brev till föräldrarna.

– Skolan har stängts som en säkerhetsåtgärd i avvaktan på besked från myndigheterna hur vi ska agera på ett konstaterat fall av corona. Vi fick informationen sent i går kväll och då kunde vi inte få ett entydigt svar av myndigheterna varför vi valde att låta eleverna vara hemma i dag, säger Johan Nordenfalk, vd för Campus Manilla till SVT.

Coronapandemin

Flera elever i karantän

Skolan har även ett antal elever som är i frivillig karantän efter att ha vistats i smittdrabbade områden.

– Det har funnits oro bland såväl elever, föräldrar som personal. Nu håller vi kontakt med myndigheterna för att få besked samtidigt som vi förbereder undervisning på distans om det skulle behövas, säger Johan Nordenfalk.

Hovet bekräftar: Prinsessan inte smittad

Prinsessan Estelle har inte smittats av coronaviruset, bekräftar hovets informationssekreterare Johan Tegel för SVT Nyheter.

Vad har hovet för beredskap för viruset?

– Hovet, precis som övriga samhället, följer naturligtvis de rekommendationer som expertmyndigheterna ger, säger han.

Enligt skolans vd Johan Nordenfalk är det i nuläget oklart hur längs skolan ska hållas stängd.

– Nu tar vi en dag i taget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet