Experter frågades ut om Nya Slussen

Uppdaterad
Publicerad

I förra veckan kom den expertgrupp som har granskat Nya Slussen med sitt utlåtande. Och i går kväll hade allmänheten möjlighet att fråga ut expertgruppen. Ett drygt hundratal personer hade kommit till Kulturhuset för att ställa sina frågor.

– Det blev en möjlighet för allmänheten att ställa frågor om granskningsarbetet, säger expertgruppens ordförande Mats Olsson. Vi hade en pressinformation där endast pressen hade tillträde, och då bjöd biträdande stadsdirektör till en allmän information som sker här ikväll.

I publiken satt främst personer som är kritiska till hur Nya Slussen kommer att utformas. Och de vi pratade med tyckte inte att de riktigt att utfrågningen gav svar på de frågor de hade.

– Nej, inga klara svar, säger Bernt Lindgren. Problemet med Nya Slussen är att man tar bort den planskilda korsningen och två broar som Slussen alltid har vilat på och ersätter det med en bro och en trekorsning. Då kan man aldrig lösa problem. Och i Stockholm är det ständigt problem med trafiken i och med att staden är byggd på öar och har många broar.

– Marknadsföra Nya Slussen – det var deras uppdrag, säger Maria Danielsson. Det var det vi fick oss till livs – en reklamkampanj för Nya Slussen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Slussen

Mer i ämnet