Två explosioner under torsdagsnatten

Uppdaterad
Publicerad

Under natten till fredagen exploderade något vid ett bostadshus i Huvudsta centrum i Solna. Ingen ska ha kommit till fysisk skada vid händelsen. I Flemingsberg skadades en bil i en explosion.

Det var vid 07-tiden fortfarande oklart vad som detonerat i Solna. Byggnaden ska inte ha tagit större skada vid explosionen.

– Det är en bostadsfastighet och i bottenplanet finns en lokal som rymmer en restaurang. Det ska vara glaskross från en balkong, säger Åsa Wallentin, presstalesperson på Stockholmspolisen.

– Det var flera personer som ringde till oss för att de vaknat av smällen.

Enligt polisen ska en bil ha setts lämna platsen i samband med händelsen. En förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse har inletts.

Under fredagsmorgonen avslutade polisen den tekniska undersökningen på platsen. Avspärrningarna har tagits bort.

Explosion även i Flemingsberg

Vid 02-tiden under torsdagsnatten larmade flera personer i Flemingsberg om en explosion. Efter att ha letat ett tag hittade polisen en bil med skador på en parkeringsplats.

– Bombtekniker har varit på plats och undersökt bilen under natten, säger Towe Hägg på Stockholmspolisen till TT.

Händelsen rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse. Platsen ska undersökas vidare av polisens tekniker under dagen därför är avspärrningar omkring platsen kvar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.