En explosion inträffade på Magnus Ladulåsgatan på centrala Södermalm i Stockholm på natten mot fredag. Foto: SwepixVisa alla (2)
Visa alla (2)

Brand i lokal på Södermalm i centrala Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Strax efter klockan 01.00 på natten mot fredag inkom larm om en explosion på Magnus Ladulåsgatan på centrala Södermalm. Smällen visade sig komma från en brand som utbrutit i en slöjdlokal.

På natten mot fredag vid 01.00-tiden inträffade en brand i en slöjdlokal mitt på Magnus Ladulåsgatan på centrala Södermalm i Stockholm.

Stora delar av lokalens glasfönster ut mot gatan har helt har krossats.

– Fönstren har gått sönder, vilket kan hända vid en helt vanlig brand. Det måste inte inträffa en explosion för detta, säger Ludvig Sääf, ledningsoperatör vid Räddningscentral Mitt.

Stora skador

– Branden ska ha självslocknat och vi har kontrollerat angränsande lägenheter. Lokalen ska ventileras ett tag till för att få ut röken.

Lokalen har fått omfattande materiella skador och det är mycket sot.

Inga människor ska ha kommit till fysisk skada. Polisen och räddningstjänsten är fortfarande på plats och har spärrat av stora delar av området.

Misstänker inget brott

Efter att polis och räddningstjänst undersökt lokalen och området konstaterar polisen att det inte finns något som tyder på att brott har begåtts.

– Nej, vi har inte ens rubricerat ärendet eftersom vi inte misstänker brott, det verkar vara en olycka. Nu ska räddningstjänsten jobba klart med sitt, säger Mårtensson, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.

Fönsterrutorna på en föskola är helt krossade. Foto: Blåljusbilder

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.