Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se byggnaderna som skadades av explosionerna på Lidingö och i Farsta. Foto: SVT

Explosionerna i Farsta och Lidingö – kriminella skrivna på adresserna

Uppdaterad
Publicerad

Det senaste dygnet har två sprängningar skett i Stockholmsområdet – en på Lidingö och en i Farsta. På adresserna är två unga män skrivna som nyligen åtalats för mordförsök och mordplaner i två olika mål kopplade till höstens konflikt inom det kriminella Foxtrotnätverket. Männen ska stå på gängledaren Rawa Majids sida.

I september inträffade en skottlossning mot en bostad i Jordbro i Haninge söder om Stockholm. Tre unga män står nu åtalade för bland annat mordförsök. En av de åtalade männen är skriven i Lidingö kommun, på samma adress där det skedde en sprängning tidigt på tisdagsmorgonen.

Mannen är i samband med Jordbroskottlossningen åtalad för mordförsök och involverande av underårig i brottslighet, alltså att man dragit in en minderårig i brott. Dådet i Jordbro tros ha koppling till den interna konflikten inom Foxtrot-nätverket.

Häktad även i Farsta

På adressen i Fagersjö i Farsta i södra Stockholm, där det skedde en sprängning under måndagskvällen, finns också en ung man skriven som sitter häktad. Han åtalades nyligen för bland annat förberedelse till mord på en anhörig till gängledaren Ismail Abdo. Abdo är en av huvudpersonerna i konflikten inom Foxtrot-nätverket.

– Jag vill inte uttala mig kring samband, säger förundersökningsledare Ulrika Rosén som vid Söderorts åklagarkammare utreder händelsen i Farsta.

Inte heller Anna Stålhuvud, presstalesperson vid polisen vill kommentera något samband utan hänvisar till pågående underrättelsearbete.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.