Foto: Bertil Ericson / TT

Färgglada SL-kort snart ogiltiga

Uppdaterad
Publicerad

Har du ett rött, gult, grönt, lila eller turkost SL-kort kan det vara på väg att gå ut. Accesskorten har en livslängd på sex år, och måste sedan bytas ut.

Var du en av de första som skaffade dig accesskort när de kom hösten 2008 så är det dags att ersätta det nu. Det gör man gratis hos SL, och där kan man även föra över pengar man har kvar på sitt konto. Och detta kan du göra upp till ett år efter att kortet har gått ut, uppger SL på sin webbplats.

Påminnelse på kvittot

Är det mindre än sex månader kvar av ditt korts livstid står det på kvittot när du fyller på det. Automaten kommer inte heller att tillåta dig att köpa ett månadskort som sträcker sig längre än kortets giltighetstid.

Tillhör du dem som har registrerat ditt kort kommer SL att mejla ut en påminnelse innan kortet slutar att fungera.

Om ditt accesskort är blått med en vit SL-logga på, gäller det minst till nästa höst. Om du vill veta exakt när tiden går ut kan du kolla det i en biljettautomat, hos spärrvakten eller hos ett ombud.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.