Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vi vill verkligen att alla ska minnas honom och framförallt att familjer med barn med downs syndrom ska tänka på hur otroligt skyddslösa de faktiskt är” säger Erics mamma Katarina Söderberg. Foto: SVT

Fem år sedan Eric Torell sköts till döds av polisen

Uppdaterad
Publicerad

Tidigt på morgonen den 2 augusti 2018 sköts 20-åriga Eric Torell till döds av polisen i centrala Stockholm. Fallet engagerade många och på femårsdagen hedrade familj och vänner minnet av Eric.

Eric Torell hade Downs syndrom och autism och hade under natten rymt hemifrån med sin leksakspistol. Polisen larmades till platsen om en hotfull man och Eric Torell sköts med 25 skott och avled senare under morgonen.  

Poliserna åtalades för tjänstefel och vållande till annans död men friades i tingsrätten och åklagaren valde att inte överklaga domen.  

Hör Eric Torells mamma Katarina Söderberg om varför de är viktigt att fortsätta hedra Erics minne på årsdagen av dödskjutningen.   

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Eric Torell

Mer i ämnet