Förutom kontanter ska sex stycken guldtackor ha stulits vid rånet Foto: Polisens förundersökning

Fem personer döms för mångmiljonrån på Arlanda

Uppdaterad
Publicerad

Fem personer döms nu för inblandning i ett rån på Arlanda i december förra året, då en kurir anställd på ett växlingskontor rånades på guld och kontanter värda mer än 10 miljoner kronor. De tre män som döms för att ha utfört själva rånet döms till fleråriga fängelsestraff.

Det var vid lunchtid den fjärde december förra året som en kurir från ett växlingskontor övermannades och rånades av flera män utanför terminal fem på Arlanda. Kuriren bar på kontanter och guld till ett värde av närmare 10,3 miljoner kronor i en väska som rånarna lyckades få med sig.

Gränspolisen i Stockholm kunde identifiera flera av rånarna, som greps i ett tillslag i februari i år. Ytterligare en misstänkt gärningsperson greps senare.

Totalt åtalades sex personer och fem av dem döms nu för inblandning i mångmiljonrånet.

En man döms till fängelse i fyra år och åtta månader, medan två män döms till fyra år och sex månaders fängelse. En man döms till skyddande av brottsling till sex månaders fängelse medan en kvinna döms för penningtvätt till villkorlig dom. En av rånarna döms även till tio års utvisning.

En person som åtalats för medhjälp friades.

Enligt domen har endast en del av rånbytet påträffats eller spårats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.