Arkivbild. Foto: TT/Janerik Henriksson

Fem personer gripna – misstänks ha stulit båtmotorer

Uppdaterad
Publicerad

Fem personer har gripits i norra Stockholm i samband med att en stulen båtmotor lokaliserats via spårsändare. Personerna befann sig i eller i anslutning till ett fordon, där båtmotorn också fanns. I fordonet fanns ytterligare två båtmotorer som förmodas vara stulna.

Det var vid lunchtid som de fem misstänkta personerna kunde gripas.

– De har inte kunnat redogöra för varför de här båtmotorerna fanns där, säger Carina Skagerlind, presstalesperson vid RLC i Stockholm.

Polisen kommer nu hålla ytterligare förhör med de misstänkta för att reda ut vad som hänt.

Utöver båtmotorerna har också det aktuella fordonet tagits i beslag av polisen. Exakt var beslaget gjordes vill polisen inte avslöja, mer än att det var i  närheten av en bensinstation.

– Vi jobbar aktivt med att hitta personer som stjäl båtmotorer, så detta kan vara del i en större utredning. Därför vill jag inte gå in närmare på det.

Båtmotorn med spårsändaren stals i de södra länsdelarna. Ägarna till de andra två motorerna har inte identifierats ännu.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.