Filippa Reinfeldt får kritik

Uppdaterad
Publicerad

Miljöpartiet menar att tillskottet i vårbudgeten inte räcker och att landstinget måste beställa vård som matchar befolkningsökningen.

Sjukvårdslandstingsrådet Filippa Reinfeldts uttalande om sjukhuskrisen får hård kritik. I ABC igår uttryckte Reinfeldt sin frustration över Karolinska universitetssjukhuset som tvingats ställa in alla planerade operationer pga akut brist på sjuksköterskor, och krävde att sjukhuset öppnar samtliga platser och uppfyller vårdkraven.

Det här får oppositionen att gå i taket. Miljöpartiet menar att tillskottet i vårbudgeten inte räcker och menar att man måste beställa vård som matchar befolkningsökningen.

– Det är ett tecken på väldigt dåligt ledarskap av Filippa Reinfeldt (M). Hon borde lyssna på det som personalen signalerar, att det behövs mer pengar för att klara vården i Stockholm. Och inte skylla på ledningen och personalen på Karolinska universitetssjukhuset, säger Tomas Eriksson (MP) vice gruppledare

Skamlöst och förolämpande
My Morin jobbar som sjuksköterska på SÖS.  Hon är också kritisk till Filippa Reinfeldts uttalande.

-  Det är skamlöst och förolämpande. Hon borde börja med att ta ansvar och se till att vi får de resurser vi behöver för att kunna göra ett bra jobb.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Vårdkrisen i Stockholm

Mer i ämnet