Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
I klippet svarar Anna König Jerlmyr (M) på varför hon tror att högskoleprov i Blå hallen är en bra idé. Foto: Sanna Lüning /SVT

Finansborgarrådet: ”Använd Blå hallen till högskoleprovet i höst”

Uppdaterad
Publicerad

Stockholms finansborgarråd Anna König Jerlmyr (M) är kritisk mot att högskoleprovet ställs in i höst.
– Trots pågående coronapandemi måste det gå att finna kreativa lösningar på hur proven skall kunna genomföras på ett smittsäkert sätt, säger hon när SVT träffar henne i Blå hallen på måndagseftermiddagen.

Det var den 7 augusti som Universitets- och högskolerådet (UHR) beslöt att ställa in högskoleprovet i höst på grund av den pågående coronapandemin. Anna König Jerlmyr (M) är en av flera politiker som ifrågasätter det beslutet.

– Jag tycker att man måste se över möjligheterna att genomföra provet trots pandemin. Här i Stockholm skulle man bland annat kunna använda både Blå hallen i Stadshuset och mässhallarna i Älvsjö som lokaler för högskoleprovet.

Kritiken mot det inställda proven kommer ifrån flera håll och den 10 september har regeringen bjudit in Universitets- och högskolerådets generalsekreterare för att samtala vidare om detta.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer