Flera misstänkta har anhållits efter knivskärningar som skedde förra veckan. Foto: Janne Åkesson

Flera anhållna efter olika knivdåd

Uppdaterad
Publicerad

Flera misstänkta gärningsmän har anhållits efter knivskärningar på olika platser i länet i slutet av förra veckan. Men polisen ser inget samband mellan dåden.

Vid tiotiden på torsdag förmiddag förra veckan kom larm om att en person i Solna blivit knivskuren. På fredagseftermiddagen anhölls två personer, misstänkta för mordförsök. Offret, en man i 40-årsåldern, vårdas fortfarande på sjukhus för sina skador.

I Farsta knivskars en man på torsdagseftermiddagen och på fredagseftermiddagen anhölls tre personer misstänkta för synnerligen grov misshandel.

Tidigt på fredagsmorgonen attackerades två unga män i Vallentuna av en person. Ett av offren fick svåra skador medan den andre klarade sig lindrigare undan. Bara några timmar efter dådet kunde en misstänkt gärningsman gripas och han sitter nu anhållen, misstänkt för mordförsök.

LÄS MER: Polisen: Ovanligt många knivskärningar

Norra Bantorget – ingen gripen

Däremot säger polisens presstalesman Lars Byström att ingen misstänkt gärningsman har gripits efter det dåd som skedde på Norra Bantorget i centrala Stockholm under fredagseftermiddagen. En man blev då knivskuren och när polisen kom till platsen ska man ha sett en misstänkt gärningsman försvinna därifrån.

Polisen rubricerar händelsen som försök till dråp.

Det finns just nu ingenting som tyder på att det skulle finnas något samband mellan de olika knivskärningarna.

– Nej, vi ser de här fyra dåden som fyra enskilda händelser, säger Lars Byström vid Stockholmspolisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.