Det är evenemangens dag i Stockholm med Prideparad, Triahtlon, Stockholm Car Meet och Håkan Hellström. Foto: TT/Fredrik Persson/Maja Suslin/Andreas Hillergren

Flera evenemang samtidigt i Stockholm – så påverkas trafiken

Uppdaterad
Publicerad

Det är mer än en folkfest i Stockholm under lördagen. Prideparad, triathlon, bilträff och Håkan Hellström på Stadion. Och det kommer påverka både buss- och biltrafiken i staden.

Prideparaden är dagens största evenemang och startar klockan 13 på Norr mälarstrand, vid stadshuset och avslutas på Östermalms IP. Den väntas pågå under cirka två timmar. Här kan du se hela paradens väg.

Stockholm triathlon börjar och slutar på Djurgården, vid Sjöhistoriska Museet. Tävlingen startar vid klockan 13 och på hemsidan kan du se vilka vägar som påverkas av tävlingen, och när.

På Solvalla pågår under större delen av dagen Stockholm Car Meet. Det innebär också bilcrusingen på Sveavägen under lördagskvällen.

Slutligen framåt kvällen ska Håkan Hellström spela så Stadion, med start klockan 20.00.

Så påverkas kollektivtrafik och biltrafik i Stockholm

SL rekommenderar resenärer att använda tunnelbana, pendeltåg eller pedelbåtar. Polisen varnar även bilister för Stockholm city.

– Det kommer vara svårt att köra bil i innerstaden, både på dagen och kvällen. Vårt råd till bilister är att om man inte måste, så lämna bilen hemma, säger Daniel Wikdahl, polisens presstalesperson.

Polisen kommer mellan klockan 11.00-20.00 kamerabevaka hela färdsträckan för Prideparaden i Stockholms innerstad.

Så påverkas kollektivtrafiken i Stockholm

  • Busslinjerna 1, 2, 3, 4, 6, 57, 67, 69 och 75 får omlagda eller avkortade körvägar.
  • Du kan behöva resa med en annan busslinje än du vanligtvis gör när trafiken är omlagd.
  • SL uppmanar resenärer om möjligt använda tunnelbana, pendeltåg eller pendelbåtar.

Läs mer hos SL.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.