Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här vattenbombas skogsbranden i Huddinge. Foto: Pontus Altin

Flera skogsbränder i södra Stockholms län – brandflyg sätts in

Uppdaterad
Publicerad

Tre skogs- och markbränder pågick samtidigt under tisdagskvällen i södra Stockholms län. Brandflyg sattes in för att vattenbomba en av bränderna i Huddinge kommun.

– Det brinner lite överallt, det är väldigt påfrestande läge för våra resurser, säger Daniel Kaissidis, pressbefäl på Södertörns brandförsvarsförbund.

På tisdagskvällen var det två pågående skogsbränder och en som höll på att avslutas i södra delen av Stockholms län. Utöver dem pågår också en kraftig vindsbrand i Västerhaninge, som SVT Stockholm tidigare rapporterat om.

Svårsläckt

– Det är inte så många larm, men de är väldigt resurskrävande, säger Daniel Kaissidis.

Det är en skogsbrand i Haninge och en i Huddinge i Ågestatrakten.

– Även om vädret kanske känns lite kallt nu så har det varit extremt torrt i skog och mark hela sommaren. Det är fortfarande extremt torrt och svårsläckt. Man kommer att sätta in brandflyg nu till branden i Ågesta, säger Daniel Kaissidis.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.