• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Den 10 september stänger Spårvägsmuseet för att flytta till nya lokaler. Foto: SVT/sparvagsmuseet.sl.se

Flyttdatum klart för Spårvägsmuseet

Uppdaterad
Publicerad

Planerna på ett nytt bostadsområdet på Södermalm går vidare.Till hösten stänger Spårvägsmuseet för att ge plats åt 1.600 nya bostäder. Om två år öppnar museet i Norra Djurgårdsstaden.

Två år beräknas flytten från Södermalm till Norra Djurgårdsstaden att ta och under tiden kommer museet att hålla stängt, det skriver Stockholmdirekt.

Men än finns chansen att besöka museet innan det långa uppehållet. Stängningsdatumet är satt till den 10 september och museet öppnar igen hösten 2019.

Att flytta spårvagnar och bussar tar tid och därför kommer flytten att ske etappvis.

– Det är inget man gör på en flytthelg. Men vissa av veteranbussarna kommer vi kunna köra till depån. Vagnarna kommer att transporteras på en trailer genom stan, säger Christoffer Sandahl, museichef, till Stockholmdirekt.

LÄS MER: Spårvägsmuseet får nya lokaler i Hjorthagen

Under de två kommande åren planerar museet att göra tillfälliga besök i staden, enligt Christoffer Sandahl.

– Vi kommer att fortsätta vara med på aktiviteter som Kulturnatten och Kulturfestivalen. Sedan kommer vi eventuellt att börja med ett mobilt program gentemot skolor, men där är ingenting klart.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.