Foto: Pia Heick/SVT

Nya regler ska hjälpa foodtrucks i kris

Uppdaterad
Publicerad

Många foodtrucks har drabbats hårt ekonomiskt eftersom nästan all lunchförsäljning försvunnit när stockholmarna jobbar hemifrån under coronakrisen. Nu lättar Stockholms stad på regelverket för att underlätta för branschen.

Tidigare har foodtrucks bara fått sälja mat fram till midnatt. Nu förlängs tillstånden till klockan 04.00 på morgonen.

– Om man kan stå i närheten av diskoteken på helgerna så är det bra för då finns det alltid en marknad, säger Suleyman Cirik som säljer hamburgare med nötsalami, rostbiff och haloumi.

Corona i Stockholm
– Idag har jag ställt mig vid Rålambshovsparken för här finns det åtminstone lite folk som är ute och går, säger Suleyman Cirik. Foto: Pia Heick/SVT

Matförsäljning på nya platser i city

Dessutom kommer foodtrucksen att få sälja mat kvällstid på platser inne i city där det hittills varit förbjudet att stå, som till exempel på Regeringsgatan, Mäster Samuelsgatan och vid Klarabergsviadukten.

– Det finns ingen som köper lunch inne i city längre, säger Tugran Eken som säljer vedugnsbakade pizzor och hamburgare i sin foodtruck. Foto: Pia Heick/SVT

De nya reglerna har tagits fram efter ett möte mellan branschen och Stockholms stad redan i höstas.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Stockholm

Mer i ämnet