Två personer fördes till sjukhus. Foto: Marco Blomberg

Bil kraschade i centrala Stockholm efter polisjakt

Uppdaterad
Publicerad

Polisen försökte på torsdagskvällen stoppa en bil för kontroll på E4 norr om Stockholm. Föraren vägrade stanna och färden slutade med att bilen kraschade i centrala Stockholm.

Det var strax efter 21 på torsdagen som polisen skulle kontrollera ett fordon i höjd med trafikplats Haga norra på E4 norr om Stockholm. Istället för att stanna valde föraren att köra vidare varpå polisen följde efter.

Vid Sankt Eriksgatan i centrala Stockholm avslutade polisen jakten på bilen och en kort stund senare ser de att det skett en olycka där föraren kraschat våldsam på Norra Stationsgatan.

Oklart skadeläge

En man kunde gripas misstänkt för grov vårdslöshet i trafik och drograttfylleri. Han är nu förd till sjukhus tillsammans med ytterligare en person som enligt tidiga uppgifter färdats i bilen med honom.

– Jag vet inte skadeläget, bara att han skulle föras via sjukhus så att hans skador kan undersökas, säger Towe Hägg, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.