Liljeholmsbadet tvingas stänga – är i för dåligt skick. Foto: SVT

Förening: Går att rädda Liljeholmsbadet

Publicerad

Föreningen Liljeholmsbadets vänner menar att det går att renovera badet för halva den summa som fastighetsnämnden gått ut med. Därmed skulle badet kunna räddas.

Tisdag är en ödesdag för Liljeholmsbadet. Då ska fastighetsnämnden besluta om framtiden för det anrika badet, som varit i bruk sedan 30-talet.

Liljeholmsbadet har varit stängt sedan midsommar, på grund av dåligt skick. En nybyggnad eller renovering skulle kosta 100-tals miljoner kronor, enligt Stockholm stads fastighetsnämnd.

Men nu kommer föreningen Liljeholmsbadets vänner med ett kostnadsförslag på en renovering för halva den summan.

– Vi har ett skarpt förslag från en aktör i branschen som säger att de kan göra det för halva kostnaden. Det är ett rakt erbjudande, det är inget tyckande. Fastighetsnämnden har inte gjort jobbet med sin utredning, säger Stefan Lundström som är ordförande för Liljeholmsbadets vänner.

Fastighetsnämnden: Förslag välkomna

Jan Valeskog är ordförande i fastighetsnämnden och svarar på kritiken:

– Jag har inte sett deras underlag men det är ju så att vi anlitar experter både på fastighetskontoret och konsulter när det gäller de här beräkningarna. Vi har ju väldigt många bad i Stockholm i dag som vi har rustat upp, så kunskaperna om kostnaderna skulle jag säga är väldigt god i staden, säger Jan Valeskog.

Kommer ni att ta med er Liljeholmsbadets vänners förslag på tisdag?

– Det har varit dialog med dem förut, så det är inte första gången det här. Vi har träffat dem också. Jag kan inte bedöma deras kalkyler, men är det så att det finns intressenter som säger sig kunna ta över badet och renovera det så har man ju chansen att göra det, säger Jan Valeskog.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer