Marcarena de la Cerda är talesperson för Förorten mot våld. Foto: TT

Förorten mot våld – kritiska mot militärer i förorten

Uppdaterad
Publicerad

Det är 20 moderata politiker som har skrivit under motionen om utökat samarbete mellan militär och polis i utsatta områden. Rörelsen Förorten mot våld är kritiska till motionen.

Förorten mot våld (FMV) är en rörelse som, enligt dem, har bildats i samband med att allt fler har mördats i socioekonomiskt utsatta områden. De är kritiska mot motionen.

– Vi är självklart emot motionen och vi tycker att det är alarmerande att politiker föreslår en sådan typ av åtgärd. Majoriteten av människorna som bor i områdena är svenska medborgare som jobbar, går till skolan och har ett normalt liv, säger Macarena de la Cerda som är talesperson för Förorten mot våld.

”Vill stigmatisera ett helt område”

Marcarena de la Cerda säger att rörelsen Förorten mot våld har krävt av regeringen att ta reda på vad som har gått fel i de utsatta områdena. 

– Vi som rörelse har krävt att regeringen ska utse en haverikommission för att reda ut vad som gått fel. Varför har man misslyckats med sitt uppdrag och varför har vi kommit så här långt att man vill stigmatisera ett helt område.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.