Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
De kvarlevor som hittades i Tyresta nationalpark visade sig vara den försvunne militären Deniz Arda. Foto: Janne Åkesson/Swepix och Privat

Försvunne militären Deniz hittad död i Tyresta

Uppdaterad
Publicerad

De kvarlevor som hittades i Tyresta för en vecka sedan är från den försvunne militären Deniz Arda. Det bekräftar polisen på måndagen.

– Vi misstänker i nuläget inget brott, säger Åsa Wallentin, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Officeraren Deniz Arda, 31, försvann i mitten av november. De sista spåren var en chattkonversation från den 13 november där han skrev att han skulle ut på en löprunda. Sedan dess har han inte hörts av. Först nu i mars kan polisen konstatera att hans kropp hittats.

”Den avlidna person som hittades i Tyresta nationalpark är nu identifierad. Det är en man som anmäldes försvunnen från Södermalm i Stockholm den 18 november 2020. Mannens anhöriga är underrättade.” skriver polisen på sin hemsida.

Stora sökinsatser

Hundratals personer har sökt efter Deniz Arda, bland annat i Tyresta nationalpark. Sökningarna har dock varit resultatlösa – fram till för en dryg vecka sedan. Då hittade en privatperson kvarlevor i svårtillgänglig terräng i Tyresta och larmade polisen, som förra måndagen kunde konstatera att det handlade om mänskliga kvarlevor.

Polisen tog dna-prov från de funna kroppsdelarna för att fastställa personens identitet och nu har resultaten kommit. De visar att det var Deniz Ardas kropp som hittats.

Deniz Ardas gode vän och kollega Henrik Ehrenfeldt var en av dem som var med och organiserade de stora sökinsatserna. Han säger att de levt ”i limbo” sedan nyheten kom förra veckan att man hittat en kropp i Tyresta.

– Man har varit beredd på att det ska komma besked när som helst, men det blev en plötslig insikt i att livet och allvaret kom ifatt en. Innan dess levde man i trygg ovisshet, säger Henrik Ehrenfeldt till SVT, om dödsbeskedet.

Polisen inledde först en förundersökning om människorov och senare en om mord. Men polisen misstänker i nuläget inget brott.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
En stor polisiär insats pågår under tisdagen i Tyresta nationalpark. Foto: Janne Åkesson/Swepix

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer