Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Vaxholm är den enda kommunen i länet som ännu inte har något nytt styre klart. Foto: SVT

Vaxholm utan nytt styre – nästan tre månader efter valet

Uppdaterad
Publicerad

Det har snart gått tre månader sedan valet och i Vaxholms kommun finns det fortfarande inget nytt politiskt styre på plats.

– Jag förstår att det är frustrerande att behöva vänta, säger Tina Runhem, Moderaternas kandidat till kommunstyrelsens ordförande.

Även efter förra valet tog det lång tid att få ett nytt styre på plats i Vaxholm, och likadant är det i år. Trots förhandlingar mellan olika partier finns i nuläget ingen klar majoritet redo att styra kommunen.

– Det är bekymmersamt att det saknas ett styre. Det är många som väntar på i vilken riktning man ska arbeta, inte minst inom de kommunala verksamheterna, säger Fredrik Ardefors, ordförande i Waxholmspartiet.

Efter att interjuerna med M och WP gjordes meddelade Centerpartiet på torsdagen att de hoppar av förhandlingarna med M, L, KD och S.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.