Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Fortfarande oklart varför Shayan sköts till döds i Segeltorp

Fortfarande oklart varför Shayan sköts till döds i Segeltorp

Uppdaterad
Publicerad

Shayan Gaff var 22 år och pluggade på högskola. Men 21 oktober blev han mördad i Segeltorp. Varken polisen, vänner, anhöriga eller familjen vet varför han mördades. Föräldrarna är fortfarande i chock efter att ha förlorat sin son. De är oroliga över att mordet inte kommer att klaras upp. SVT träffar kusinerna vid mordplatsen.

– Vi vill höja vår röst så att människor förstår att oskyldiga drabbas. Familjen är i sorg men vi kommer fortsätta kampen tills någon gör något åt alla morden på unga killar i Sverige. Vi hoppas att politiker ska prata med oss och höja straffen för illegala vapen och att tillförseln på vapen ska strypas. Sverige behöver vakna, säger Lana Jaff, kusin till 22-åriga Shayan Gaff.

Fel person, fel plats, nu är Shayan borta

Lana Gaff är bestämd, hon pratar med alla medier om mordet på sin kusin Shayan. Hon anser att det är viktigt eftersom det har gått för långt med skjutningarna. Nästa gång kan du eller jag bli skjutna, menar hon. Familjen har fortfarande inte fått något svar på varför Shayan mördades.

– Polisen har gått igenom allt, Shayans telefon, de har pratat med vänner och familj. Ingen vet varför han blev skjuten. Polisen har sagt att det helt enkelt var fel person vid fel tid och plats. Ska vi ha det så här?, säger Lana Jaff.

Familjen är i sorg. Mamma, pappa och lillebror till Shayan är nu oroliga över att mordet inte ska klaras upp.

– Vi kommer göra allt för att få veta varför han blev skjuten och av vem, säger Lana Jaff.

Lana Jaff kommer att hålla tal på manifestationen mot det dödliga våldet som hålls på Sergels torg på söndag.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer