Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon hör du Joakim Sundh på MTR kommentera pendeltågskaoset i Stockholm. Foto: TT/SVT

MTR om störningarna i pendeltågstrafiken: Kan fortsätta hela december

Uppdaterad
Publicerad

Personalbristen fortsätter att lamslå pendeltågstrafiken i Stockholm. Under lördagen påverkas samtliga av pendeltågslinjerna. 

– Under gårdagen var det ungefär 30 procent av trafiken som påverkades och vi vet att det är en kraftig påverkan nu under helgen och även nästa vecka, säger Helene Jakobsson, presstalesperson på SL.

SVT Nyheter Stockholm har under veckan rapporterat om pendeltågskaoset i länet. Personalbrist har lett till inställda avgångar och minskad turtäthet.

– Det som händer är att SL beställer trafik från MTR och de har i uppgift att bedriva det trafikutbud som SL beställer. När de inte har resurser på plats kan vi inte bedriva trafik, säger Helene Jakobsson, presstalesperson på SL.

Men som beställare, hur ser ni på att ni inte får den trafik som ni beställt?

– Vi ser naturligtvis allvarligt på frågan och att vi har resenärer som blir drabbade, det är inte det som är meningen.

– Min bild är att det påverkar samtliga linjer.

”Kommer påverka trafiken innekommande vecka”

SL:s prognos är att trafikkaoset kommer att fortsätta under helgen och nästa vecka och det påverkar bland annat trafiken till Arlanda.

Vad kan ni vidta för åtgärder?

– Jag kan inte kommentera i detalj hur samtalen ser ut men vi har naturligtvis en pågående dialog med MTR i frågan. Vi vet att det kommer att påverka resenärerna under helgen och innekommande vecka, säger Helene Jakobsson.

I videon hör du Joakim Sundh på MTR kommentera pendeltågskaoset.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.