Foto: SVT/Frida Claesson

Fotbollsdomaren måste hålla sig i toppform – trots att seriestarten dröjer

Uppdaterad
Publicerad

Från match varje helg, till inga fotbollsmatcher alls. Sedan coronautbrottet har elitfotbollsdomaren Ulrica Lövs vardag förändrats helt. Dessutom vet ingen när säsongen kommer starta och då gäller det att vara i toppform – utan att vara övertränad.

Det ekar i omklädningsrummet och läktaren är tom. Här på Stadion skulle Ulrica Löv ha dömt damallsvenskan under våren, men efter coronautbrottet spelas ingen elitfotboll längre. Istället upplever Ulrica en vardag utan fotboll – för första gången någonsin. Något som skapar ett märkligt limbo för domare med krav på matchträning…

I den här reportageserien möter vi några av länets invånare som berättar om den förändrade vardagen efter coronautbrottet.

#SthlmCorona

Tänk att ett litet virus, från andra sidan jorden, plötsligt skulle komma att förändra liv och vardag här i Stockholm. Dela med dig av din historia i sociala medier under hashtag #SthlmCorona

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet