Följ med till pandemianpassade Mellangården. ”Det är närhet på distans”, säger Olga Grönvall Lund, grundare Reformaten. Foto: Lisa Liljefors/SVT

Från klubbdans till sittande servering – nattlivet ställer om inför sommaren

Uppdaterad
Publicerad

Nattlivet och klubbarna i Stockholm står inför vad som skulle kunna beskrivas som ett mellanår när sommaren nu ska planeras. Efter en tid av hårda restriktioner flaggar politiker och myndigheter för lättnader. Ett av de ställena som tvingats tänka om för att hålla öppet är Trädgården i Skanstull. Nu är det ”Mellangården” som gäller.

Dans och mingel ersätts med matsamtal och sittande quiz på ett av Stockholms populäraste uteställen under sommartid.

– Till skillnad från förra året så tror jag att folk har blivit mycket mer vana vid att det är restriktioner nu, så många blir istället häpna och glada över att de över huvud taget får komma ut, säger Jakob Grandin, grundare av Trädgården och Stockholms före detta nattborgmästare som i samband med det grundade Nattrådet.

Corona i Stockholm

När Trädgården har blivit Mellangården innebär det bland annat att mer fokus ligger på maten istället för på dansen, bland annat med gästkockar och mataktörer som samtalar om olika råvarors påverkan på klimatet.

Se mer om hur klubben har ställt om i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Stockholm

Mer i ämnet