Se hur nära Fredrik Hemmingsson är att krocka på E4. Foto: Fredrik Hemmingsson

Mötte vansinnesbil på motorvägen – Fredrik var nära frontalkrocka

Uppdaterad
Publicerad

Fredrik Hemmingsson var på väg hem från jobbet och valde att köra motorvägen hem. Det var nära att kosta honom livet. En taxibil kom körande i motsatt riktning i vänsterfilen och Fredrik var knappt en sekund ifrån en frontalkrock, som Expressen var först att rapportera om.

Det var i början av september som Fredrik Hemmingsson fick ett oväntat möte i trafiken. I höjd med avfarten mot Arlanda stad på motorvägen norr om Stockholm, kom plötsligt en taxibil farandes – i motsatt körriktning.

Med hjälp av en bilkamera i vindrutan kunde Fredrik fånga taxibilens vansinnesfärd på film. I klippet kan man se hur han lyckas väja undan för taxin med nöd och näppe.

– Han krockade precis bakom mig. Jag såg hur det dammade till, berättar Fredrik som uppskattar att föraren höll ungefär samma hastighet som han själv, runt 115 km/h.

Fredrik Hemmingssons bilkamera filmade bilen som kom i hög hastighet i fel körfält rakt mot honom. Han klarade precis att väja undan den narkotikapåverkade föraren. Strax efteråt krockade vansinnesbilen med en annan bil. Foto: Fredrik Hemmingsson/SVT

”Vad var det som hände?”

– Jag hade mindre än en sekund på mig att reagera. Det var tur att man hade uppmärksamheten framåt. Efteråt kände jag bara ”vad var det som hände?”.

Vad tänker man när man möter en bil i full fart på väg rakt mot en?

– Man hinner inte tänka. Jag hade väl tur att min kropp tog rätt beslut att väja. Man hinner inte ens bli rädd. Det var mer när man kom hem. Då kände man sig väldigt tacksam att vara i livet, säger han.

Taxibilen krockade med en annan bil precis bakom Fredrik. Föraren misstänktes vara narkotikapåverkad. Tre personer fick föras till sjukhus, men ska enligt polisen ha klarat sig utan allvarliga skador, skriver Expressen.

Se den dramatiska filmen i videoklippet ovan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.