Kravallpolis på plats då motdemonstranter kastar sten i Rinkeby då Rasmus Paludan, partiledare för det danska högerextrema partiet Stram kurs, manifesterar med koranbränning på långfredagen. Foto: Henrik Montgomery/TT

Friades efter upploppen i Rinkeby – åklagaren överklagar

Uppdaterad
Publicerad

Elva män friades från våldsamt upplopp efter oroligheterna i Rinkeby på långfredagen i fjol. Nu överklagar åklagaren delvis domarna, enligt DN.

Elva personer åtalades efter påskupploppen i Rinkeby, men friades sedan i domstol. Enligt tingsrätten siktade männen inte på poliserna när de kastade sten.

Kammaråklagare Lotta Karlsson säger nu till Dagens Nyheter att hon kommer överklaga, då hon inte delar tingsrättens bedömning.

– Jag har för avsikt att göra det nu i veckan, men jag har inte skrivit överklagandet än, säger Lotta Karlsson till tidningen.

En person har dömts efter oroligheterna i Rinkeby.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Rinkeby på långfredagen, den nu dömde mannen syns i vänstra bilden. Foto: Polisen och SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.